מרפאה וטרינרית

ד"ר טלי שעני

סירוס כלב

עבור בריאות הגוף..
בזכרים, היתרונות הבריאותיים של הסירוס פחותים מאשר בנקבות. דלקות או גידולים של האשך אינם דבר שכיח ולכן מבחינה זאת חשיבות הסירוס פחותה (אך עדיין קיימת). היתרון הרפואי העיקרי הוא במניעת מחלות של בלוטת הערמונית (פרוסטטה) שאופייניות לכלבים בוגרים לא מסורסים, וכן למניעה של דלקות שק האשכים. מצבים אלו נפוצים יותר אבל, לרוב אינם מסוכנים וברי טיפול.
לסירוס יש חשיבות בריאותית בכלבים עם אשכים טמירים (אשכים שלא ירדו לשק האשכים). במקרה זה, הסיכוי למחלות שונות כגון גידולים באשכים גבוה פי כמה מאשר בכלב רגיל ולכן מאוד מומלץ לסרס זכר ששני אשכיו לא ירדו עד גיל שנה. לרוב, רק אשך אחד לא ירד אבל חשוב להוציא גם את האשך התקין שכן מדובר בבעיה תורשתית שאיננו רוצים להעביר הלאה.

לעבור את הקיץ

לעבור את הקיץ בשלום
הקיץ בא, ריכזנו עבורכם מידע על מצבים מסכני חיים הקורים בקיץ  בתקווה שתדעו איך להימנע מהם ואם חלילה הם קורים מהו הטיפול הראשוני והמיידי המומלץ .

פיגו - סיפור

כשפיגו הגיע אלי לראשונה הוא בכלל נקרא בשם אחר, נשי, וכל ההתיחסות אליו היתה כאל חתולה. בבדיקה התגלה כזכר ואז שונה שמו. הוא נאסף לבית ע"י הכלב, צימוקי, שבחר דוקא אותו מבין יתר אחיו הגורים. הם הומלטו כחודש לפני כן בסביבת חצר הבית.

אלי הוא הגיע קטן, מילל, מצונף במגבת ורק זוג עיניים ירוקות הציצו בי בסקרנות. הוא נבדק בקפידה, למרות מחאותיו, וקיבל טיפול נגד תולעי מעיים. הוסבר לבעלים כיצד עליהם לטפל בו ושעליהם להאכילו מזון חתולים יבש, המותאם לגורים. כעבור 10 ימים הגיע שוב ואז כבר גדל מעט ונראה יותר בטוח בעצמו. שבועיים אח"כ ביקר אותי שוב לחיסון ראשון והכל היה נראה נהדר – פיגו גדל עוד, נראה בריא וחסון, ובעיקר מאוד חברותי ומקסים.
כשבועיים אח"כ, בשעות הערב, קיבלתי טלפון מהבעלים של פיגו. מסתבר, שבעקבות משחק שגרתי בינו לבין הכלב צימוקי, התחיל פיגו לצלוע בפתאומיות על רגל ימין אחורית. בהתחלה הצליעה נראתה קלה, אך אח"כ נראה כמתקשה לקום ממקום מרבצו. כאשר הגיע אלי כבר צלע מאוד, למעשה ממש דידה על רגליו האחוריות. רגל ימין אחורית היתה מקופלת במנח מוזר וההליכה על רגל שמאל אחורית היתה גם היא בלתי נורמאלית. מה שהכי הדאיג אותי היתה העובדה שפיגו צרח מכאב בכל פעם שרק ניסה לקום. קשה היה לבדוק אותו בשל כך, כי כל נגיעה באיזור פלג גופו האחורי גרמה לו לזעקות כאב רמות.

קישורים מומלצים

 מרפאה וטרינרית - ד"ר טלי שעני - טלפון:  050-7430226